Mergi la conţinutul principal

Centrul de dezvoltare educațională „The Spot”


Centrul de dezvoltare educațională „The Spot” este un proiect care are ca principal obiectiv dezvoltarea aptitudinilor formale și non formale ale tinerilor, în vederea pregătirii lor pentru viața de adult, prin intermediul educației integrate, în vederea orientării profesionale.

Centrul vine, de asemenea, în întâmpinarea nevoilor educaționale și de formare profesională a tinerilor și trainerilor (educatori, profesori, consilieri educaționali).

„The Spot” este o organizație deschisă oricărei colaborări în vederea derulării de proiecte care îmbunătățesc viața comunității.

Suntem permanent în căutare de parteneri cu care să construim o comunitate dinamică și flexibilă.

Grupul țintă îl reprezintă tinerii între 12 și 25 de ani.

În ceea ce privește orientarea profesională (designul educațional), centrul oferă metode de bune practici, prin module de educație integrată, adică furnizează educație formală pe baza programei naționale, într-un mediu non formal (în laboratoare, la companii și în centru). Sunt implicați traineri din companii, specialiști și profesori.

În ceea ce privește proiectele educaționale internaționale, naționale, regionale, este vizată angajarea tinerilor în schimburi educaționale internationale prin programe Erasmus K1, K2, Solidarity Corps, programe educaționale finanțate de Uniunea Europeană. Aceasta presupune implicarea trainerilor în programe de training international, naționale, regionale.

Proiectele educaționale care vor fi depuse pentru a fi finanțate  au în vedere nevoile de dezvoltare a aptitudinilor educaționale non formale/ formale.

Zona de antreprenoriat/hubbing/networking vizează dezvoltarea individuală a tinerilor în relație cu comunitatea (ore formale în tipare non formale), crearea de conexiuni și  parteneriate cu comunitatea, pentru a creea evenimente antreprenoriale, crearea de activități outdoor și implicarea tinerilor în acestea, connectarea cu ONG-uri comunitare /de mediu.

Centrul the spot